Wine Agency

Wine Agency

Ambrosius Wine Agency

Ambrosius Wine Agency is de perfecte partner voor elke groothandel, importeur of cavist die op zoek gaat naar kwaliteitsvolle en exclusieve wijnen.
Wij vertegenwoordigen domeinen uit Frankrijk en Spanje.
 
Ambrosius Wine Agency staat voor :

* Een gegarandeerde regionale exclusiviteit op de wijnen.
* Een gegarandeerde minimale verkoopprijs van de wijnen, met een verzekerde marge.
* Mogelijkheid tot directe aankoop bij de producent, u betaalt de prijs af domein.
* Mogelijkheid tot groupagetransporten.
*Levering van kleine bestellingen vanuit ons entrepot, zodat u makkelijk kan opstarten met de wijnen.
* Een partner die zijn producten door en door kent, en die klaar staat met ondersteuning. (Zowel in de keuze van de wijnen als voor de organisatie van bestellingen en transport)

Voor meer info : 32 475 .47.24.36

Domeinen Frankrijk

Domaine de Villargeau , Coteaux de Giennois, Loire.

Dit kleine pas tot "appellation d'origine " gepromoveerde wijngebied ligt naast Pouilly Fumé in de Loire. De wijnen afkomstig uit dit gebied hebben dan ook veel gemeen met de meer gekende buren Pouilly en Sancerre. Deze Domaine de Villargeau is reeds jaren een topper in ons assortiment. Een echte frisse Sauvignon, met een ietwat mineraal karakter, en een zeer lange complexe afdronk.
Filosofie van het domein : op een kleinschalige (20 ha) manier de beste wijn van de appellatie maken.Uitstekend georiënteerde wijngaard met groene snoei.
Kleine opbrengst :55 hl/ha. Zachte persing van de druiven, trage gisting met temperatuurcontrole, rijping op droesem (sur lies fines), bijna geen filtering.
Van dit domein hebben we ook twee Pinot Noir Cuvées in assortiment. De eerste heeft geen vatrijping ondergaan en is ideaal om fris bij visgerechten te serveren. De Cuvée “Les Licottes “ is van de oudste Pinot Noir stokken en heeft een korte vatrijping ondergaan. Deze is dan ook voller rijker en kan met een Bourgogne worden vergeleken.
http://www.domaine-villargeau.fr/

Domaine De la Martinière, Muscadet, Loire

In het hart van de “Nantais” wijngaarden vinden we niet ver van Vallet het domein de La Martinière met een oppervlakte van 24 ha. Beschut door de heuvels van Nantes, en met een ideale bodem van gneiss en micaschistes, is hier alles voorhanden om uitstekende Muscadet te produceren. Slechts één op de tien flessen Muscadet is goed, wat de appellatie een slechte reputatie heeft bezorgd. Nochtans vind je hier uitstekende frisse en fruitige witte wijnen. ( Het gebrek aan fruit is wat vele muscadets de nek omdraait.) . De familie Baron die reeds generaties wijnen maakt op hun wijngaarden, leveren hier uitstekend vakwerk. Men werkt hier onder het label “culture Raisonnée “ , wat betekent dat men met respect voor de natuur en bodem wijnen verbouwt. Dat dit alles tegen een heel concurrentiële prijs gebeurt maakt de verkoop van Muscadet opnieuw aantrekkelijk. Laat uw klanten opnieuw kennismaken met topkwaliteit uit dit miskende wijngebied...

Domaine Moulin de Lène, Côtes de Thonghe, Languedoc

Moulin de Lène is een wijngaard van vijftig hectare, gelegen in het hart van het departement Herault, tussen de Middellandse Zee en de uitlopers van de Cevennen, in de vallei van de Lène. Sinds een tiental jaar werken ze hier onder het label “Terra Vitis”, wat een werk in de wijngaard en in de kelders met respect voor de natuur garandeert.
De diversiteit van de bodem, op het kruispunt van verschillende appellaties, heeft geleid tot de aanplant van veertien verschillende druivensoorten. Dit maakt het mogelijk verschillende assemblages te maken, telkens met respect voor druif en Terroir. Ze bieden een breed gamma aan wijnen in Rood, rosé en wit, al dan niet houtgerijpt.
Op Moulin de Lene, is de volledige oogst met de hand gesorteerd, waardoor alleen de beste druiven worden gebruikt. De druiven bestemd voor wit en rosé worden enkele s ’avonds en s ’nachts geoogst om oxidatie te vermijden, wat meteen frisheid garandeert.
In de kelders vinden we state of the art technieken om dit wondermooi fruit perfect te vinifieren. Pure smaken,soepele tannines en zijdeachtige structuren zijn het smakelijke resultaat.
 http://www.moulindelene.com/

 

Domeinen Spanje

Epicure wines Franck Massard

Franck Massard kan je zeker één van de vernieuwers in Spanje noemen.
Geboren in Frankrijk, begon hij zijn carrière als sommelier en werd beste sommelier in het Verenigd Koninkrijk in 1996. Diploma’s op zak van Master Sommelier en het praktische deel van de Master of wines ontmoette hij Christhophe Brunet waar hij een “wijnrelatie” mee opbouwde. Christophe en Franck werkten samen bij het beroemde wijnhuis Torres in Barcelona.
Beide hebben een enorme ervaring in de wijnwereld van zowel het proeven als van het maken van wijnen.
Franck is een gepassioneerd professional met een duidelijke eigen visie op de wijnwereld, die geen platgetreden paden betreedt en continu op zoek is naar nieuwe wijnen en uitdagingen. Hij is zelf actief in verschillende wijngebieden zoals Priorat, Montsant en Galicia als wijnmaker. Maar ook in zijn rol van ontdekker en consultant van nieuw opkomend talent doet hij wondermooie dingen.
Diverse wijnen zijn reeds beloond met prijzen.

Via Ambrosius Wine Agency bieden wij u op een soepele manier toegang tot Franck Massard zijn eigen wijnen en de andere domeinen die hij onder het platform Epicure Wines vertegenwoordigt.
http://www.epicure-wines.com/

Calmel & Joseph Carcassonne

 

Pure makers?

Jerôme Joseph en oenoloog Laurent Calmel zijn twee mannen die het 'terroir' als uitgangspunt nemen voor wijn. Zij omarmen een natuurlijke manier van wijn maken en respecteren het milieu. Dat wil zeggen dat alleen zaken als bodemsoort,  klimaat, de ligging van de wijngaard ten opzichte van de zon e.d. de kwaliteit van de wijn mogen bepalen. En dat proef je in je glas: wat een volle smaak!??

 

De druiven worden hier met de hand geplukt! Heel uitzonderlijk voor deze streek, de Languedoc. Daarna volgt een minutieuze assemblage van de lokale druiven . Van een onafhankelijk instituut  kregen ze het predicaat biologische wijn.

Het gamma is een ware terroirstudie van de Languedoc- Rousillion. En onderscheidt zich in 3 gamma's :

1 Gamme "Terroir" :

6 Verschillende smakelijke, complexe en toch makkelijk drinkende wijnen. Corbières, Minervois, Côtes de Rossillon, Saint-Chian en een schitterende vieux carignan.

2 Gamme "Cru" : Uitzonderlijke percelen leveren bijzondere wijnen : Terasses du Larzac en Caramany.

3.Cuvées Rares : Uitzonderlijke en wonderbaarlijk geassembleerd en tot perfectie gerijpt. Hier vind je het beste van het huis !

Meer info : www.calmel-joseph.com