Wijnen > Frankrijk > Champagne

Champagne

Champagne Jacquesson

Dit kleine (jaarlijkse productie 350.000fl.) champagnehuis staat sinds enkele jaren aan de absolute top in Champagne. Dit Champagne huis is door "Le Classement 2006" geklasseerd bij de top 3 van de Champagnes. Jacquesson & Fils behoort tot een gering aantal kleine TOP-producenten die kwaliteit laten prevaleren boven kwantiteit. Het hele gamma van dit huis schittert van pure klasse. De “Brut sans année” waarvan het nummer verandert bij elke botteling, vindt zijn karakteristieken in het jaar waarvan de meeste wijn gebruikt wordt in de assemblage in de assemblage (N° 735 = 72% champagne van het jaar 2007), en wordt aangevuld met enkele andere jaren om de stijl van het huis te waarborgen. Enkel druiven geplukt op 1er Cru en Grand Cru wijngaarden worden gebruikt. Hier krijg je een frisse, fijne en toch krachtige champagne, met elegante fijne belletjes.

In 2011 zijn twee fantastische topcuvées bij Jacquesson verschenen, telkens millésiméchampagnes van 2002, gedégorgeerd in 2011! De lange rijping sur lattes (bijna 9 jaar) zorgt voor een finessevolle pareling, briochetoesten en een onuitgegeven elegantie. Grootse champagne, met een onberispelijke minerale frisheid en een onwaarschijnlijke lengte en finesse. Beide champagnes hebben een eigen identiteit, ze komen ook van twee totaal verschillende terroirs:
De "Avize-Champ Caïn" is een perceel gelegen in de Côtes de Blancs (gemeente Avize = 100% Grand-Cru wijngaarden). Deze volledig van Chardonnay gemaakte cuvée is de elegantie ten top. Finessevol en doordringend, fijn en elegant!
De"Aÿ-Vauzelle-Terme is een perceel gelegen in de Valée de la Marne (gemeente Aÿ = 100% Grand-Cru wijngaarden). Deze voledig van Pinot Noir gemaakte cuvée is de kracht ten top. Krachtig, vineus en intens!
Wij hebben enkele flesjes voor jullie te pakken kunnen krijgen... wij zijn dan ook bijzonder trots deze champagnes in exclusiviteit voor de regio aan te bieden…. Vermeldingen in de pers : "Jacquesson doit être considéré comme l'une des meilleures trouvailles en Champagne"dixit Richard Juhlin in zijn referentiewerk over Champagne. « Jacquesson, qui à toujours été excellent est aujourd’hui exemplaire grâce à l’attention extrême portée à la viticulture attention qui se retrouve dans ses remarquables cuvées… » Serena Sutclive, DecanterMagazine.

Champagne Deutz

Champagne Deutz behoort tot de top van de prestigieuze champagnehuizen.
Deutz Champagnes worden over de gehele wereld gedistribueerd en geschonken in vele toprestaurants.Bovendien wint het champagnehuis veel onderscheidingen op internationale wijncoursen.
Volgens de Franse pers is Deutz "de rijzende ster onder de champagnehuizen".
Champagne Deutz werd opgericht in Aÿ in 1838 door William Deutz en Pierre-Hubert Geldermann. In 1882 nam Deutz haar plaats in tussen de grote champagnehuizen.
Door al de turbulenties was het ultieme doel een constante kwaliteit en smaak te creëren. Tot op de dag van vandaag is dat bijzonder goed gelukt

Brut "Classic"
Deze champagne heeft de uitgesproken stijl van het huis, met een perfecte harmonie tussen finesse, elegantie en complexiteit.
Tijdens de International Wine Challenge 1999 in Londen sleepte deze champagne de gouden medaille binnen. De Champagne is gemaakt van : 1/3 Pinot Noir, 1/3 Pinot Meunier en 1/3 Chardonnay.

Bollinger

Een unieke combinatie van body, balans en finesse. Deze Brut Champagne is tevens zeer vineus, een "wijn" als het ware. De fermentatie gebeurt bij Bollinger nog op eiken vaten. Eén van de drie resterende huizen die deze methode nog toepast. De druiven komen van verschillende wijngaarden. Het merendeel komt uit de Marne vallei aangevuld met druiven van Premier en Grand Cru gronden !
De druiven zijn 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay en 15% Pinot Meunier.Deze Cuvée heeft ook een minimum rijpingsperiode van drie jaar alvorens hij op de markt terechtkomt. Best gedronken tijdens de maaltijd met lichte visgerechten of wit gevogelte. Als aperitief kan deze 'topper' uiteraard ook zijn mannetje staan.

Lilbert & Fils

Grand cru Blanc de Blancs uit het dorpje Cramant bij Epernay . Cramant wordt algemeen beschouwd als het beste dorp in de Côte des Blancs en is geklasseerd als 100% Grand Cru (topkwaliteit). De Champagnes zijn uitsluitend gemaakt van Chardonnay (vandaar de naam Blanc de Blancs; dwz.: witte champagne van witte druiven). We spreken hier dus duidelijk over een frisse en heel fijne champagne, ideaal als aperitief. Dit piepkleine huis (27000 flessen per jaar) wordt door de vakpers unaniem beschouwd als de specialist van Blanc de Blancs en maakt enkel topkwaliteit. Zoekt u een sublieme champagne voor een eerlijke prijs dan bent u hier aan het goede adres. Wij zijn al 15 jaar exclusief invoerder en verdeler van dit pareltje met steeds groter succes.
Palmares :
Bettane : 9/10 « le spécialiste incontesté du Blanc de Blancs » RVF : Sélection parmi les « 1000 qu’il faut avoir » Gault&Millau : 88/100 « le gardien d’un style » Fleurus : « ici priment l’amour du métier ». Domaine « Star » dans la revue du vin de France Mai 2008.

Billecart Salmon

De familie Billecart maakt prachtige en gesoigneerde champagnes. Internationaal worden zij gerekend tot de wereldtop. Hun champagnes sieren de kaart van menig driesterrenzaak.

Ander merken te verkrijgen : Jacquart, Veuve Clicquat, Roederer... zie onze prijslijst