Spirits > rhum > Cocktailrecepten

Cocktailrecepten

How to Make a perfect Rum based cocktail

The perfect Mojito :
Nodig :
Een goede witte of lichtbruine rum ( Clément , Trois Rivières,JM, Matusalem, Havanclub 3 Anos)
Takjes verse munt
Rietsuikersiroop
Limoen(sap)
Spuitwater (Soda)
ijsblokjes of crushed Ice.

Aan de slag :
1. Neem een takje muntblaadjes en leg ze in de bodem van een coctailglas ( Collins)
2. Voeg de er de vloeibare rietsuiker aan toe ( 2cl) of 3 à 4 theelepeltjes.
3. Pers een halve limoen, en bewaar de andere helft.
4. Het geheel met een roerstokje goed roeren en de blaadjes wat stampen zodat de aroma's goed vrijkomen.
5. 5 cl rum en 4 ijsblokjes toevoegen
6. Aanvullen met bruisend water
7. De andere helft van de limoen in kwartjes gesneden toevoegen en nog versieren met 2 muntblaadjes. Severen met 2 rietjes...
8. Sit back and Enjoy
Ps U kan wat angustura bitter toevoegen om meer pit te geven aan je cocktail.


The perfect Pina Colada :
Nodig :
Een Jamaicaanse lichtbruine rum 5cl( Appleton VX)
Verse Ananas en 1 stukje kokosnoot
Ananassap 4 cl
Coconut Cream 3cl
crushed Ice.
Blender. 

Aan de slag :
1. Neem een schijf van de ananas. verwijder de schil en het harde gedeelte in de kern. Neem een stukje verse kokosnoot. Stop beiden in de blender.
2. Voeg toe in uw blender : uw rum, ananassap, coconutcream en 2 scheppen cruhed ice 
3. enkele seconden blenden. 
4.  Severen  in een stevig glas met 2 rietjes...versierd met een stukje ananas. 
5. Sit back and Enjoy

The perfect Mai-Tai :
Nodig :
4.5 cl lichtbruine rum  van vers geperst suikerriet (JM paille 50%)
4.5 cl Wray and Nephew overproof Rum 63%
1cl Amandelsiroop
1 cl Rietsuikersiroop 
Een limoenpartje en wat muntblaadjes voor de afwerking.
8 ijsblokjes 

Aan de slag :
1. Meng alle ingrediënten in de shaker, vul met 5 ijsblokjes, sluit af en shake krachtig. Strain (filter) de cocktail in het glas en doe de rest van de ijsblokjes erbij. Werk af de muntblaadjes en het limoenpartje 
2. Sit back and Enjoy

The Perfect Pisco Sour :
Nodig :
1 deel pisco (35ml) 1 deel limoensap 1 deel rietsuikersiroop (minder kan ook) eiwit (1 eiwit voor 3 cocktails) garnering: angostura bitters ijs

Aan de slag :
Zorg voor ijskoude glazen. Gebruik een shaker gevuld met ijs. Begin met het eiwit  te scheiden en doe dit in de shaker. Voeg daarna het limoensap toe, de pisco en de siroop. Shake flink tot je een dikke schuimlaag van eiwit krijgt. Garneer met angostura bitters en schenk in flûte of tumblerglas.

Meer lezen :Pisco Sour dossier.