Spirits > Armagnac

Armagnac

Darroze en Larresingle, twee topproducenten !

Het huis Francis Darroze is ontstaan toen Francis als patron-cuisinier (**) op zoek naar mooie Armagnacs niet tevreden was met hetgeen hij vond bij de bekende producenten. Bij kleine producenten vond hij het wel en maakte een selectie van de armagnacs die aan zijn eisen voldeden.
Collega restaurateurs gingen bij Darroze te rade en hij voorzag ze van zijn selectie. In 1974 is het als apart bedrijf opgezet. Marc, zijn zoon, heeft het bedrijf voortgezet en nu werken ze met een select aantal producenten dat exclusief voor en naar de eisen van Darroze werkt.
Enkele kenmerken van de werkwijze van Darroze:
- Mono-cru (distillaat van één wijngaard)
- Millesimé (oogst-, distilleerjaar, botteldatum staan op de fles)
- Cask strength (geen toevoegingen zoals water, caramel en tannine)

Francis Darroze vindt u ondermeer op de kaarten van Beluga, Calla’s, Ciel Bleu, Cordial, Jozua’s, le Défi en la Rive. Juan Arzak (San Sébastian), Trois Gros (Roanne), Louis XV (Monaco), Michel Bras (Laguiole), Tante Claire (Londen) en Hotel Peninsula (Hong Kong).

Larressingle

Men noemt het  stadje Larressingle wel eens 'het kleine Carcassonne van de Gers'. Met zijn mooie, bijna ronde stadsmuren, zijn grachten, zijn ophaalbrug en zijn courtines roept Larressingle het beeld op van een citadel en lijkt wel een afbeelding uit de miniatuurschilderkunst. Hier is dit kwaliteishuis gevestigd dat op een ambachtelijke wijze toparmagnac maakt.